FAQ

Vanliga Frågor


Fråga 1: Hur betalar man för resan?

Svar: Beroende på uppdragets art erbjuder vi olika betalningslösningar. Vi tar som regel alltid betalt via förskottsbetalning genom faktura eller Swish. I vissa fall kan vi ta betalt kontant.


Fråga 2: Kan man ta med egen dryck?

Svar: Det går bra. Vill Ni ha alkoholhaltiga drycker så kan Ni lämna dessa till oss innan Er resa så står detta färdigt i limousinen till Er bokning. Vi tar ingenting extra för lån av våra glas så länge de får förbli hela.


Fråga 3: Kan man hyra limousinen utan chaufför?

Svar: Nej vi erbjuder endast uppdrag inklusive utbildad chaufför.


Fråga 4: Hur räknar Ni tiden för uppdraget.

Svar: Vi debiterer generellt för varje påbörjad timme. Vi räknar fårn garage-garage med Linghem som start/stopp. Varje uppdrag är dock unikt och därför lämnar vi offert på ett fast pris för varje enskilt uppdrag.

Tänk på att en limousine inte kör lika fort som en vanlig personbil samt att det finns utrymme för väntetider. Limousinenen anländer alltid några minuter innan en vigsel är planerad att avslutas. Dessutom ska ju oftast inte brudparet anlända till festen före gästerna vilket innebär en rundtur som tar lite tid i anspråk. 


Fråga 5: Kan man ta med egna CD-skivor?

Svar: Självklart. Vi har multimediaanläggning med CD, DVD, USB, AUX och WiFi. Chauffören styr anläggningen förutom vid USB där man har viss möjlighet att styra anlägningen.


Fråga 6: Varför kostar det mer vid vissa tillfällen?

Svar: Det är efterfrågan och tillgång som styr priset. Vissa uppdrag kräver mer tid för att kunna erbjuda en så bra service som möjligt för varje uppdrag då varje uppdrag är unikt. Vi har inte vår limousine ute i trafik annat än när vi har bokade uppdrag till skillnad mot en taxi.

VI säkerställer alltid att fordonet är i representabelt skick vid speciella tillfällen så som bröllop och bal.


Fråga 7: Hur många kan man åka i Er limousine?

Svar: Bilen tar 7 passagerare. Dock kan man som mest sitta 6 personer i det bakre utrymmet vilket de flesta föredrar. Man sitter som allra bäst upp till 4 passagerare eftersom man sitter mittemot varandra i vår affärslimousine. Det finns limousiner som tar upp till 8 passagerare och dessa har en s.k. J-soffa där man sitter på sidan. Dessa kallas oftast för "partylimousine". Detta är något som vi inte arbetar med själva som regel.


Fråga 8: Kan Ni hjälpa oss med limousine i någon annan stad?

Svar: Självklart. Vårt primära arbetsområde är ju Östergötland, Norra Småland och Södra Södermanland, men vi kan erbjuda våra tjänster i andra områden vid intresse. Vi samarbetar även med Sveriges största limousineförmedling, limobokning.se, där några av landets främsta limousineföretag finns representerade .


Fråga 9: Har Ni något tillstånd för att köra limousine?

Svar: Ja vi har trafiktillstånd utfärdat av Transportstyrelsen. Vår bil har därför gula registreringsskyltar  och är dessutom utrustad med taxameter som töms mot redovisningscentral som även kan kontrolleras av myndigheterna vid behov. Detta är något som det tyvärr fuskas med i branschen av andra aktörer. Samtliga chaufförer har taxiförarlegitimation och denna skall finnas tillgänglig för dig som kund. Vi är fullt försäkrade för Er och vår säkerhet. Vi har dessutom genomgått extra halkbaneutbildning då en Limousine uppträder lite annorunda vid halt väglag.


Fråga 10: Är det inte dyrt att åka limousine?

Svar: Man brukar säga att allt är relativt. I många fall är det faktiskt billigare att åka i en limousine än att ta en vanlig taxi. Den extra servicen och känslan av lyx får Du på köpet. Som regel kan man säga att när det gäller lite längre sträckor så vinner oftast limousinen både prismässigt och komfortmässigt. Varför inte åka limousine istället för taxi om det knappt skiljer någonting på priset? Vi debiterar endast för den tid Ni vill använda fordonet och säkerställer att fordonet är rent och snyggt. Precis vad Du som kund ska förvänta dig när Du köper våra tjänster. En taxi debierar för både tid och km och måste ta många uppdrag för att finansiera verksamheten.

I samband med detta blir bilarna i sämre skick och servicenivån något lägre...


Fråga 11: Tar det längre tid att åka med en limousine än vad det gör med taxi?

Svar: Generellt kan man säga att det går lite långsammare att åka med limousine. Detta bör man ha i beräkningarna när man bokar. En limousine framförs på ett stilfullt, lugnt och behagligt vis och detta innebär per automatik att den framförs med lite lägre hastighet på vägen än med en vanlig bil. Att åka llimousine ska vara en njutning och inte endast ett sätt att ta sig från en punkt till en annan...


Fråga 12: Är det olika priser beroende på om man är 1 passagerare eller 6 passagerare?

Svar: Nej, vi har samma pris oavsett antalet passagerare. Det är själva limousinen Ni betalar för och inte beroende på antalet personer Ni är.


Fråga 13: Har Ni tillgång till barnstolar?

Svar: Självklart. Vi har babyskydd, bilstolar och bilkuddar. Detta tar vi självklart ingenting extra för, men det måste klart och tydligt framgå vid beställningen att Ni behöver detta. Vi har dock endast ett fåtal av varje stol tillgängligt. Samtliga barn under 12 år skall använda någon form av bilbarnstol för allas säkerhet. Det är till 100% ditt ansvar som förälder om ditt barn färdas i vår limousine utan bilbarnstol och olyckan skulle vara framme.


Fråga 14: Vad kostar det att boka Limousine till ett bröllop?

Svar: Vi debiterar alltid från minst 2 timmar vid ett kyrkligt bröllop. Varje timme debiteras med 1800 kr. Vi brukar dock vanligast debitera för 3 timmar då vi av erfarenhet vet att det tar som regel upp till 2 timmar för ett normalt bröllop inkl. framkörningstider och väntetider. 4 500 kr debiteras för 3h.

Vi lämnar dock alltid ett fastpris som kan vara både lägre och högre beroende på just det aktuella uppdraget samt ort. Flaggor, röd matta, "rosblad" och bubbel ingår alltid...


Fråga 15:

Vad kostar det att boka Er Limousine?

Svar: Varje uppdrag är unikt och därför lämnar vi offert på varje enskilt uppdrag. Priset kan ej jämföras med en "vanlig taxi" eftersom detta är en limousine med all tänkbar lyx...


Fråga 16:

Har Ni fler limousiner och vilka färger har Ni?

Svar: Nej, vi har endast ett fordon och detta tar 6-7 personer.

Vår limousine är Vit (Folierad) och är av märket Lincoln. Vi har således ej någon Rosa, Svart, Guld eller Hummer.


Fråga 17:

Har Ni arabisktalande chaufförer?

Svar: Nej tyvärr, våra chaufförer talar endast Svenska och Engelska, men vi kör förutom "Svenska" bröllop även bl a. Bosniska, Kurdiska och Syrianska bröllop....


Fråga 18:

Tillkommer det moms på Era priser?

Svar: Nej, det ingår 6% moms vid persontransporter.


Fråga 19:

Ingår det alkoholhaltiga drycker?

Svar: Nej, det går dock bra att ta med sig eget.